Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Φωνή - κραυγή

Το ¨πέταγμα στο πουθενά¨, μέρες έμεινε κρεμασμένο με μανταλάκι στο Περίπτερο του ΑΛΗΘΙΝΟΥ, μέχρι που βράχηκε…Κεντρικό περίπτερο στην πολύβουη πόλη με χιλιάδες περαστικούς διαβάτες κάθε μέρα. Λίγοι όμως, μετρημένοι στα δάχτυλα, έσκυψαν για να δουν τι λέει… Οι περισσότεροι κρατούσαν την ομπρέλα χαμηλά και δεν έβλεπαν…Κανείς δεν ψηλάφησε τη σελίδα για να καταλάβει πως υπάρχει και συνέχεια πίσω (δεύτερη σελίδα). Αυτήν σήμερα κρεμώ, μέσα σε ζελατίνη για να αντέξει, και σε πιο περίοπτο σημείο για να φαίνεται από παντού…Που ξέρεις μπορεί και η βροχή να περιμένει μερικές μέρες, μέχρι να ακουστεί η κραυγή ενός νέου που πνίγεται στα αδιέξοδα της ευημερούσας κοινωνίας μας…
«Πίσω από τις έρευνες, τις μελέτες, τις διαβουλεύσεις, τις διασκέψεις τις ενημερώσεις , τις προτάσεις και τις συσκέψεις σας, τις εκδηλώσεις σας, τους μονότονους απολογισμούς, την αχρησίμευτη παράθεση στατιστικών στοιχείων ,το ακατάληκτο κουβεντολόι σας, τις ιδεολογικοποιημένες θεωρίες, τις ψυχαναλυτικοφαρμακευτικές προσεγγίσεις και τις αναποφάσιστες αποφάσεις σας.
Πίσω απ΄ τα διανοητικά τεχνάσματα, τις ελευθερόστομες απόψεις, τις φλύαρες κρίσεις, τα «προοδευτικά» φληναφήματά σας, τις κατασταλτικές και προληπτικές μεθόδους σας.
Πίσω από το βόλεμα στον νευρωτικό καταναλωτισμό σας, τον υποκριτικό καθωσπρεπισμό σας, τη νέα ηθική τάξη πραγμάτων, τις ανώφελες αστόχαστες νουθεσίες, τα κοινωνικά αδιέξοδα και την ελλειμματική ποιότητα ζωή σας.
Είμαστε εμείς, οι ασυμβίβαστοι, οι διαφωνούντες, οι οχληροί μάρτυρες του λανθάνοντα μηδενισμού σας, που ματώνουμε καθημερινά στα συρματοπλέγματα της «παραμύθας», γιατί τα δικά σας παραμύθια δεν ήταν αληθινά.
Είμαστε εμείς, με τα τρυπημένα κορμιά απ΄τις σύριγγες της εγκατάλειψης, της αποξένωσης, της ψυχρής πραγματικής αδιαφορίας σας, που σηκώνουμε το βάρος της κρίσης αξιών του συστήματος, του πολιτισμού σας, που ασφυκτιούμε απ΄την καταπίεση και τα απαγορευτικά σας δε πρέπει.
Είμαστε εμείς, τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού για σας, οι «ψαγμένοι» και «υποψιασμένοι», που αρνούμαστε να αναπαράγουμε τον σκληρό κόσμο που μας κληροδοτήσατε, που αγαπάμε τη ζωή και αρνούμαστε όλους εσάς, που στραγγαλίζετε τα όνειρά μας, τις ευαισθησίες και τις ιδιαιτερότητές μας.
Ελάτε λοιπόν κοντά μας, αφουγκραστείτε τις αντιλογίες μας, μαζέψτε τα συρματοπλέγματα από γύρω μας, μην «ασχολείστε» μαζί μας για να διασκεδάσετε την πλήξη σας και την έλλειψη φαντασίας και ανοίξτε άδολα και χωρίς κανόνες την κοινωνική αγκαλιά σας.
Δεν είμαστε ΕΜΕΙΣ και ΕΣΕΙΣ, είμαστε ΟΛΟΙ.
Αφήστε μας να σας πλησιάσουμε με ειλικρίνεια και δώστε μας απλόχερα την έμπρακτη κατανόησή σας. Δώστε μας αληθινά πρότυπα ζωής. Φτάνουν πια οι προσπάθειες με λόγια, όχι πια άλλους λαϊκισμούς, περιχαρακώσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Επιτέλους Ανθρωπιά ……..»

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αληθινέ άρχισες να βάζεις δύσκολα!
Δεν πήρες χαμπάρι τόσες μέρες και νύχτες που πλανιέσαι και χτυπιέσαι στη Μπλογκόσφαιρα, τι γίνεται γύρω σου....Οι περισσότεροι Blogger ομαδοποιούνται και ανταλάσσουν κουβεντολόι για να περνάει η ώρα..καλημέρα, καλησπέρα, φιλάκια ματς-μουτς,καλό Σαββατοκύριακο και χαιρετίσματα.Χαλάς την πιάτσα Αληθινέ!
Συνέχισε όμως γιατί μ΄αρέσεις..Μην παγιδευτείς μόνο πρόσεξε σε ομαδούλες και clubs.Να μείνεις όπως σε γνώρισα Αληθινός, αλλά προπαντός ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ...

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Πριν σταθώ να τοποθετηθώ στο δημοσίευμά σου Φωνή- Κραυγή. Ανέτρεξα σε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις σου λές και αυτόματα λειτούργησε μέσα μου ένα μηχανισμός άμυνας….
«Συγραφικω δικαίω» πήρες τη σκυτάλη σε πρώτο πρόσωπο και σε αμείλικτη .αδυσώπητη γραφή στοχοποίησες την αιτία του κακού ,τον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της καθημερινότητάς μας « ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΖΩΗΣ»
Να προσθέσω και γω ταπεινά το..παράπονό μου? Τιέγιναν ,χάθηκαν οι πνευματικοί άνθρωποι ? ( Αυτή η καμπανιά χτυπάει και για Σένα).
Ασφαλώς δεν έλειψαν , Έχασαν την φωνή η Βολεύτηκαν στην Σιωπή ?
Δεν τους δίνεται βήμα ? Δεν τους δίνεται στασίδι? Τι κάνουν αυτοί για να το διεκδικήσουν ? Γράφουν θα μου πεις βιβλία ,η άρθρα σε εφημερίδες ή δίνουν συνεντεύξεις τύπου. Ναι αλλά για τον μέσο Έλληνα είναι πολυτέλεια να επιδιώκει από μόνος του να τροφοδοτεί το πνεύμα του για να διαμορφώνει κοινωνικοπολιτική συνείδηση , όταν αυτό δεν το έχει μάθει απ’ την κούνια του, που σημαίνει δεν έχει την παιδεία και όταν η πρώτη του σκέψη το πρωί και η τελευταία το βράδυ είναι η επιβίωση του μέσα στην ανασφάλεια και την έλλειψη στερεής υποδομής της λειτουργίας της πολιτείας που ζει..
Ορθώστε λοιπόν τη φωνή και το ανάστημά σας, βγείτε στα παράθυρα, από πόρτα σε πόρτα ,κρεμαστείτε και στο περίπτερο ακόμη, ηγηθείτε , για να προσελκύσετε τον καθημερινό άνθρωπο
Κάποιοι από σας το κάνετε , και πολύ καλά μάλιστα στο διαδίκτυο πίσω από παρωνύμια…. Σας διαφεύγει όμως ότι οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται ΠΡΟΤΥΠΑ και ο λαός μπροστάρηδες όχι bloggers.
Φύκια θα μου πεις για μεταξωτές κορδέλες !!!!! Ναι αλλά όταν οι κορδέλες γίνονται σχοινί, θηλιά γύρω απ’ το λαιμό τότε φωνάζομε Αέεεεεερα αλλά τότε είναι αργά γιατί τα δικά μου, τα δικά σου, τα δικά μας παιδιά πεθαίνουν δυο-δυο από τα ναρκωτικά μέσα σε μισογκρεμισμένες οικοδομές.

Με όση γραφικότητα ,θέλεις χρέωσε με.
Α, προς ενημέρωση σου, δεν υπάρχει κίνδυνος να θυμώσει η Αυγή . Την πρόλαβα εγώ…
Καλή νύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!
Έχεις απόλυτο δίκαιο!!!
Η αρχή γίνεται από μέσα μας και συνεχίζει στον μικρό περίγυρο μας... Εκεί που όλα μπορούν να λειτουργήσουν ως αλυσίδα και να παρασύρει...
Ακόμη και το ιστολόγιο σου είναι ένας κρίκος σε αυτή την αλυσίδα της αφύπνισης!!!

ΑΛΗΘΙΝΟΣ και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ είπε...

Ελεύθερε, τέλος καλό όλα καλά για τα ¨μεταξύ¨μας....Ισως έτσι έπρεπε να γίνει για να κουβιαντιάζουμε φωναχτά και δημόσια.Τώρα ας απαντήσω στο σχόλιό σου.Δεν υπάρχουν φίλε δύσκολα και εύκολα. Εμείς τα δυσκολεύουμε τα πράγματα με τον προκλητικό εφησυχασμό μας, το ξεδιάντροπο βόλεμα, την απροκάλυπτη υποκρισία και φαρισαϊσμό και τη μόνιμη αποστασιοποίησή μας από τα κοινωνικά δρώμενα.Δεν μπορεί να είμαστε παγερά αδιάφοροι θεατέςσ΄ένα έργο που αποπνέει έντονο προβληματισμό και συναίσθημα. Κι ουτε μπορούμε από τη μια στιγμή στην άλλη να ζωθούμε τ΄άρματα για τον αγώνα, αλλά τουλάχιστον ας αλλάξουμε θέση στον καναπέ μας. Κάτι είναι κι αυτό, είναι το πρώτο βήμα για να κινηθούμε λίγο, να ξεμουδιάσουμε..και που ξέρεις αύριο μπορεί να μας έρθει η όρεξη και να σηκωθούμε να περπατήσουμε.....

ΑΛΗΘΙΝΟΣ και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ είπε...

Λυγερή αγαπημένη
Τώρα αρχίζω και καταλαβαίνω το θυμό της Αυγής. Ακόμα κι αυτή αγανάκτησε απ΄την καθημερινή συμπεριφορά μας, την απραξία μας και την αδράνειά μας, μπροστά στα απλωμένα χέρια που ικετεύουν με ταπείνωση κατανόηση, συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Βαρέθηκε να μας βλέπει κλεισμένους μονίμως στο καβούκι μας, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε το τι συμβαίνει έξω από αυτό και να καμωνόμαστε πως δεν μας ενοχλεί η μπορα γιατί μας προστατεύει το καβούκι, ενώ θα έπρεπε να ανησυχούμε και να αγωνιούμε, μήπως και η αδύναμη μπόρα μετατραπεί σε καταιγίδα, σε τσουνάμι πραγματικό και μας πάρει και μας σηκώσει μαζί με το καβούκι μας....Κουράστηκε να βλέπει κάθε μέρα νυσταγμένα βλέμματα και αχαμογέλαστα πρόσωπα, που τρέχουν να κρυφτούν πριν ξεπροβάλλουν οι πρώτες ηλιαχτίδες, γιατί εκπέμπουν φως, λάμψη και ζεστασιά, που μας ενοχλεί αφάνταστα, γιατί αυτά ζωογονούν-χαρίζουν ζωή κι όλοι εμείς δεν μάθαμε να ζουμε, απλώς υπάρχουμε...
Γι αυτό σου λέω Λυγερή, εμείς ας συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην ΑΝΑΤΟΛΗ, χαμογελώντας στην αυγή μήπως και τη συνςφέρουμε...

Καλό σου απόγευμα

ΑΛΗΘΙΝΟΣ και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ είπε...

Νάχεις ένα ήσυχο συνειδησιακά βράδυ Onisime και ένα χαρούμενο ξημέρωμα.
Την αλυσίδα της μεταμόρφωσης της κοινωνίας μας, όλοι μαζί θα την κάνουμε, προσθέτοντας καθένας τον δικό του κρίκο, αρκεί να σηκωθούμε από τον καναπέ και να περπατήσουμε στο δρόμο με βροχή, όπως θάλεγε και η φίλη μας η Λυγερή.......

Hliaxtida είπε...

Δίκιο εχεις.. Απόλυτο..

ΑΛΗΘΙΝΟΣ και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ είπε...

Τόνομά σου φόβο προκαλεί στης ανυπαρξίας τα σκοτάδια, και στης αδράνειας τη θαμπομάρα. Μας τρομάζεις γιατί χαρίζεις ζωή...κι εμείς δεν ζούμε, απλά υπάρχουμε..
Καλό απόγευμα στη Μαρία
και σένα ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ θα σε περιμένω ξημέρωμα στην Ανατολή για ν΄αρχίσω την Προσευχή μου....

spy είπε...

ΑΛΙΘΙΝΕ ΦΙΛΕ
ΧΘΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ!!!
ΠΗΡΑ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!!!!!
ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΝΩ!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΠΩΣ Κ ΕΣΥ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ!!!
ΥΓ>ΠΕΡΝΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓ ΜΟΥ, ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ

ΑΛΗΘΙΝΟΣ και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ είπε...

spy έρχεσαι σαν κομήτης κάπου-κάπου
και μετά χάνεσαι. Είναι επιλογή σου ή η ανάγκη τα κανονίζει έτσι.Πέρασα από το Περίπτερό σου πολλές φορές και είδα κρεμασμένη την ιστορία, αλλά δεν τη σχολίασα, για να μην προστεθώ κι εγώ στους άσχετους....Δεν είδα όμως πουθενά και τη δική σου άποψη για τα πράγματα......
Νάχεις ένα καλό βράδυ
κι αν βρεις χρόνο αναρωτήσου, εκείνα τα τρία απλά ζητούμενα πράγματα του Μάνου, τι απέγιναν στη διαδρομή από το 1973 έως το 2007;;;

Seagull είπε...

Ασυμβίβαστε, καλή σου μέρα
Δημιούργησα ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή να με ενημερώσεις και να κατεβάσω τις σχετικές αναρτήσεις μου.

Ευχαριστώ
Seagull
http://seagullstefanos.blogspot.com/